Het Turkse leger en het Vrije Syrische Leger (FSA) hebben nog een dorp bevrijd in Afrin, noordwestelijk Syrië, volgens een correspondent van Anadolu Agency op het terrein. Het dorp Sheikh Horuz en de heuvel Hawouz in noordelijk Afrin werden bevrijd van PYD/PKK-terroristen tijdens de lopende Operatie Olijftak.

De Turkse troepen en FSA hebben in totaal 40 zones, inclusief 24 dorpen en 12 strategische bergen of vleugels bevrijd sinds het begin van Operatie Olijftak. Turkije begon op 20 januari Operatie Olijftak om PYD/PKK- en Daesh-terroristen uit Afrin te verwijderen.

Volgens het Turkse leger heeft de operatie als doel het creëren van veiligheid en stabiliteit langs de Turkse grenzen en ook de regio, evenals het beschermen van het Syrische volk tegen onderdrukking en wreedheid door terroristen.

De operatie wordt uitgevoerd in het kader van de Turkse rechten gebaseerd op internationaal recht, beslissingen van de VN-Veiligheidsraad, zelfbeschermingsrechten uit het VN-verdrag en respect voor de territoriale integriteit van Syrië, zei het leger.

AA