De door de staat gecontroleerde Turkse Radio en Televisie (TRT) dwingt gendersegregatie af op basis van de islam, wat betekent dat ze mannelijke en vrouwelijke werknemers dwingen om hun gedeelde ruimten te scheiden, aldus Gamze Akkuş İlgezdi, afgevaardigde van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP).

De door de staat gecontroleerde Turkse Radio en Televisie (TRT) dwingt gendersegregatie af in hun kantoren en schendt de principes van het secularisme, zei Gamze Akkuş İlgezdi, de afgevaardigde van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP).

De afgevaardigde zei dat ongeveer 1.260 kandidaten die een examen aflegden om een positie bij de omroep te krijgen, gedwongen werden om de test in aparte kamers af te leggen, meldde het dagblad Evrensel op 1 april.

“TRT-bestuurders hebben het beginsel van secularisme in de grondwet geschonden, wat uitdrukkelijk een misdaad is. We zullen onze wettelijke rechten gebruiken om de TRT administratie te laten boeten,” zei İlgezdi.

De afgevaardigde zei dat de praktijk van seksesegregatie een uitdaging is voor de republiek zelf, aangezien secularisme de wortel is van de moderne Turkse Republiek.

De afgevaardigde vroeg de parlementaire spreker of er juridische gevolgen zouden zijn voor de schending van de grondwet door de TRT administratie.

Bron: Turkse media

Turkse staatszender TRT verwerkt subliminale anti-Ataturk boodschap in tekenfilm