De speciale eenheden van de Turke politie en gendarmerie zijn eergisteren Afrin binnengerukt in Noordwest-Syrië. Ze deden het manoeuvre vanuit het dorp Hassa als onderdeel van de lopende Operatie Olijftak tegen de Volksbeschermingseenheden (YPG), de zusterbeweging van de terreurbeweging PKK. De Turkse Strijdkrachten (TSK) en het Vrije Syrische Leger (FSA) zijn dichtbij de volledige omsingeling van de stad, om dan de groepering uit te schakelen in de verwachte stadsoorlog.

Bronnen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zeiden dat de speciale eenheden verantwoordelijk zullen zijn voor het uitvoeren van operaties in de stedelijke gebieden in Afrin. Ze moeten tevens de YPG verhinderen van het infiltreren van dorpen die door de TSK en FSA werden bevrijd.

Met de laatste ontwikkelingen in Operatie Olijftak, hebben de terroristen van de YPG alle gebieden nabij Turkije kwijtgespeeld.

Beslissing VN brengt Operatie Olijftak niet in gevaar

De Vicepremier Bekir Bozdağ zei maandag dat de beslissing van de VN om een wapenstilstand in te voeren, werd genomen om schermutselingen te vermijden in Oost-Ghouta en dat het geen effect zal hebben op Operatie Olijftak.

“De operatie wordt succesvol uitgevoerd zoals gepland. Vele strategische punten werden ingenomen. Het zal niet stoppen tot alle terroristen van onze grens zijn weggejaagd,” zei hij in een televisie-interview.

Meer dan 2.000 terroristen gedood tijdens operatie

De TSK zei maandag dat er 41 terroristen werden gedood in de laatste 24 uur. Dit zorgt ervoor dat het totale aantal terroristen gedood tijdens de Afrinoperatie op een teller van 2,05 doden komt te staan.

Sabah