De Turkse Premier Binalı Yildirim zei dat het prototype van de eerste Turkse auto klaar zal zijn in 2019 en dat de verkoop in 2 of 3 jaar van start zou gaan.

Massaproductie voltooid in 2020-2021

“Het prototype van de eerste Turkse, binnenlandse auto zal klaar zijn in 2019. Massaproductie zal in 2020-2021 voltooid zijn. De regering zal de productiecapaciteit, competitiviteit en ´Research and Development´-capaciteit verder uitbreiden. Door de technologietransfer te versnellen, zullen we meer binnenlandse producten produceren,” aldus Yildirim. Hij sprak op een provinciaal congres van de heersende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) in de noordwestelijke provincie Bursa.

Turkije lanceerde een joint venture om de eerste binnenlandse auto te produceren. Vijf lokale bedrijven – Anadolu Group, Kiraca Holding, Turkcell, BMC en Zorlu Holding – zullen samen de eerste Turkse auto vervaardigen.

Turkije groeit economisch razendsnel

Yildirim benadrukte dat Turkije verder zal groeien en ontwikkelen “op een moment waar zelfs de sterkste economieën ter wereld door een crisis worden geraakt. De recordgroei van onze economie in 2017 gaat verder met een toename aan exporten en tewerkstelling,” aldus de Premier.

Vorig jaar groeide de Turkse economie met 5,3 percent in het eerste kwartaal. In het tweede groeide het met 5,4 percent. In het derde kwartaal werd Turkije de snelst groeiende economie van de G20 met 11,1 percent groei.

Hurriyet