Meer dan 750.000 Oekraïense toeristen worden dit jaar in de talloze ressorts van Antalya verwacht, nadat de opkomst van het aantal bezoekers de laatste zes maanden gedaald was. Dit heeft de lokale gouverneur onlangs verklaard.

De gouverneur, Münir Karaloğlu, verklaarde tijdens een onderhoud met de pers dat er een stijging van 45% aan Oekraïense toeristen verwacht wordt over de komende zes maanden, dit in vergelijking met de cijfers van het vorige jaar waar er in totaal 253.000 toeristen kwamen genieten van hun vakantie.

Miljoen toeristen

Karaloğlu verklaarde dat in 2016 één miljoen toeristen naar Turkije kwamen, waarvan 55% ervoor kozen om naar Antalya te gaan. Dit cijfer zou ook dit jaar aanzienlijk gaan stijgen met de opkomst van de Oekraïense toeristen. Karaloğlu voegde eraan toe dat deze toeristen ongeveer 8% uitmaken van het totaal cijfer aan bezoekers.

Overeenkomst tussen Ankara en Kiev

Ankara en Kiev tekenden een overeenkomst waardoor burgers in beide landen kunnen reizen zonder een identiteitskaart. Deze overeenkomst werd door de Oekraïense premier Volodymyr Groysman ondertekend in Ankara, nadat premier Binali Yıldırım hem in maart uitnodigde.

Aandeel toeristen

Volgens de grootste vereniging voor toerisme, de ‘Hotel Vereniging van Turkije (TÜROB), steeg het aandeel van Oekraïense toeristen naar de bekende toeristische steden, zoals Istanbul en Antalya. Volgens TÜROB waren de topbestemmingen voor Oekraïense toeristen vorig jaar Israël, Kroatië, Bulgarije, Egypte, Thailand, Tunesië en de Arabische Emiraten.

Turkish Airlines voorziet dit jaar ook zes rechtstreekse lijnen naar Oekraïne. Volgens TÜROB waren er 150.000 Turkse toeristen die Oekraïne vanuit Turkije gingen bezoeken.

Bron: Hurriyet