Ahmet Çalık

De Turkse voetbalinternational Ahmet Çalık is op 27-jarige leeftijd op 11 januari bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.

Çalık reed in zijn auto op een snelweg tussen de hoofdstad Ankara en de Centraal-Anatolische provincie Niğde toen hij de controle over het stuur verloor en de auto kantelde toen hij van de rijbaan raakte.

Hij was de enige persoon in de auto op het moment van het ongeluk.

De plotse dood van de verdediger heeft de Turkse sportwereld geschokt en vele clubs hebben hun medeleven betuigd.

Er wordt beweerd dat “Çalık naar Ankara ging om een officiële datum te krijgen voor zijn huwelijksceremonie die hij in februari had gepland.”

De verdediger, die tussen 2015 en 2017 acht seniorencaps voor Turkije had verdiend, speelde voor de Turkse Süper Lig-ploeg Konyaspor nadat hij in 2020 was getransfereerd van de Turkse gigant Galatasaray.

Konyaspor tweette een boodschap van steun voor hun populaire center-back: “We zijn diep bedroefd door het verlies van onze voetballer, die de liefde van onze fans en onze stad heeft gewonnen sinds de eerste dag dat hij naar ons Konyaspor kwam.”

Galatasaray tweette ter nagedachtenis aan de speler: “We zijn diep bedroefd door het verlies van onze voormalige voetballer.”

Bron: Hürriyet