Maffiabaas Güniz Akkuş

De Turkse politie heeft zondag de vrouwelijke maffiabaas Güniz Akkuş gearresteerd, meldde de krant Cumhuriyet.

Akkuş, die bekend staat als “Hanımağa” (bazin), werd samen met Mustafa Kemal Yavuz in hechtenis genomen na politie-invallen in Istanbul tegen de georganiseerde misdaad, aldus de krant.

De maffiabaas, die eerder drie jaar in de gevangenis zat op beschuldiging van afpersing en het vormen van een bende, wordt ook beschuldigd van misdrijven zoals moord, verwonding met lichamelijk letsel en plundering, onder andere, aldus Cumhuriyet.

Akkuş haalde vorig jaar de krantenkoppen nadat Turkse media melding hadden gemaakt van banden tussen de leider van de georganiseerde misdaad en de overleden regerende afgevaardigde Burhan Kuzu van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP).

Kuzu, een van de oprichters van de AKP, stond terecht omdat hij zich zou hebben bemoeid met de rechtsgang om de vrijlating van de Iraanse drugsbaron Naji Sharifi Zindashti uit de Turkse gevangenis te bewerkstelligen.

Hij overleed eerder dit jaar nadat hij COVID-19 had opgelopen.

Akkuş werd voor het laatst kort vastgehouden door de politie in mei, nadat ze medegeorganiseerde misdaadleider Sedat Peker had bedreigd, wiens “tell-all” video’s waarin regeringsambtenaren werden beschuldigd van een reeks misdaden, de Turkse politiek eerder dit jaar maandenlang op stelten zette.

Bron: Turkse media