Acun Ilicali

Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali gevraagd om te assisteren bij het repatriëren van Turkse burgers die vastzitten op de Caraïben.

Concreet werd hem gevraagd zijn privéjets in te zetten, aangezien vliegtuigen van Turkish Airlines omwille van restricties niet mogen vliegen naar de eilanden. De showhost deelde het nieuws zelf mee tijdens survivor panorama.

Ilicali, eigenaar en host van Survivor Turkije, is een prominent mediamagnaat en eigenaar van verschillende Turkse televisiekanalen. Daarnaast staat hij ook bekend als iemand die goede banden onderhoudt met president Recep Tayyip Erdogan.

De showhost zei dat hij persoonlijk werd benaderd door de minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, die hij kent van een eerder bezoek aan zijn show. “Het is geniaal om te denken aan mij. Ze zijn gewoon bezorgd om de gestrande landgenoten,” zei Ilicali.

Acun en Mevlüt Cavusoglu

In de komende dagen zal men proberen de jets in te zetten om de gestrande burgers te repatriëren.

Het feit dat de showhost verschillende privéjets bezit is eerder al het onderwerp geweest van publieke controverse. Ilicali heeft zich echter altijd verdedigd door erop te wijzen dat hij voortdurend reist voor de show Survivor, die opgenomen wordt in de Dominicaanse Republiek.

Bron: Hurriyet

O.A.