11-jarige Mikail

Het slachtoffer van de steekpartij donderdagmiddag aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn is de pas elfjarige Turkse Nederlander Mikail.

Zijn onderbuurman heeft hem op verschillende plekken verwond. “Mikail gaat met een busje naar school in Arnhem. Hij kwam wat eerder thuis dan normaal,” aldus de moeder.

“Zelf was ik op dat moment op de fiets naar de Boemerang om zijn broertje van school te halen. Toen we terug waren, kwam Mikail op me af: ‘Mama ik heb een bloeding.’ Ik dacht eerst dat hij gevallen was. Maar hij vertelde dat iemand hem gesneden had.’’

Net als andere flatbewoners geeft Mikails moeder aan dat de man de buurt al langere tijd terroriseert. Onder meer door midden in de nacht overal aan te gaan bellen.

“Hij hoort van allerlei geluiden. Omdat wij boven hem wonen, hebben wij extra veel last van hem.”

“Sindsdien valt hij ons continu lastig. Een paar weken geleden heb ik de politie nog gebeld. Die kwam en heeft met hem gesproken. Maar de agenten zeiden dat ze verder niks konden doen.”

Tot haar frustratie ziet ze donderdagmiddag dat hij ook nu dreigt te ontkomen. “De politie kon hem niet aanhouden, omdat er geen getuigen waren. Ik ben de ambulance uitgerend en heb geroepen of iemand iets had gezien.”

“Dat was niet het geval. Maar gelukkig heeft een buurjongetje dat bang naar huis was gegaan later verteld dat hij het gezien heeft.’’

Veilig

Turkse Nederlander Mikail is ergens blij dat hij de ambulance in mag. “Daar was ik veilig,’’ klinkt het.

“Ze hebben een foto gemaakt van mijn longen en die was oké. Ik mocht daarna weer naar huis.”

Toch blijft Mikail voorlopig liever binnen. Want als zijn moeder vraagt of hij buiten wil spelen, schudt de elfjarige zijn hoofd.

Incident

“Wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest wordt nog onderzocht. Waarmee is gestoken kunnen we niet delen, dit is namelijk daderinformatie,” aldus de politie.

“Ook kunnen we in verband met privacy geen informatie geven of er eerder een melding tegen de verdachte is gedaan.”

Burgemeester Ton Heerts geeft aan mee te leven met Mikail en zijn familie:

“Zo’n incident is erg. We moeten het politieonderzoek afwachten en kunnen nu alleen de betrokkenen een spoedig herstel wensen.”

Bron: Nederlandse media