In Svistjov, een stad in het noorden van Bulgarije, werd door douanebeambten 249.880 euro aan niet-aangegeven valuta aangetroffen, dat schrijft een site beheerd door de Bulgaarse grenspolitie.

Op 22.06.2022, rond 16:00 uur, hielden douanebeambten een vrachtwagen die van Nederland naar Turkije reed tegen voor een grondige douanecontrole.

De bestuurder van het voertuig verklaarde dat hij alleen persoonlijke bagage vervoerde en niets had aan te geven.

De douane-inspecteurs vonden eurobankbiljetten in stapels van 500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5, verborgen op verschillende plaatsen in het voertuig.

De bestuurder van de vrachtwagen heeft geen documenten kunnen aantonen voor het aangetroffen geld, in totaal 249 880 euro.

Voor het niet aangegeven bedrag werd tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Zomervakantie

Turken die in Europese landen wonen, bereiden zich voor om de zomervakantie in hun geboortedorpen of elders in Turkije door te brengen.

Turkse expats zijn 2 tot 4 dagen onderweg vanuit hun huizen in Europese steden en steken de Turkse grens over via de İpsala grenspoort aan de Turks-Griekse grens of de Kapıkule grenspoort, die aan de Turks-Bulgaarse grens ligt.

Omdat velen ervoor kiezen hun eigen voertuigen te gebruiken om naar Turkije te komen, zien beide grenspoorten vooral aan het begin van de zomer een groot aantal oversteken, waardoor lange rijen ontstaan.

De lange uren wachten aan de grenspoorten wekken ook ongeduld bij de reizigers wanneer ze gepaard gaan met temperaturen boven de 30 graden.

Ongeveer 6 miljoen Turkse burgers wonen in Europese landen. Als gevolg van de arbeidsovereenkomsten die in de jaren zestig met verschillende Europese landen zijn gesloten, zijn Turkse immigranten die in deze landen zijn gaan wonen, een belangrijk onderdeel geworden van de gemeenschappen waar zij in vele delen van de wereld wonen.

Bron: Bulgaarse media