Ercan Öztürk

Turkse Nederlander Ercan Öztürk (29) uit Apeldoorn is al minstens een week zoek.

Van de planeet verdwenen nadat hij vorige week voor het laatst is aan de Deventer Lebuïnuslaan.

De politie gaat er van uit dat Ercan niet uit vrije wil is verdwenen. De zorgen bij zijn vrienden en naasten zijn groot.

Het is vrijdag 2 april en aan de Deventer Lebuïnuslaan arriveren meerdere voertuigen van de politie. Ze moeten bij een portiekflatje zijn.

Een PD-unit (een soort kantoor van de politie) parkeert voor de ingang, hekken met zwarte schermen worden om de entree tot het portiek gezet.

De woning aan de Lebuïnuslaan werd zaterdag volledig afgeplakt door de politie

De politie meldt dat de doorzoeking verband houdt met de verdwijning van een Apeldoorner van 29 – later blijkt het om Ercan Öztürk te gaan.

De politie geeft een afbeelding vrij van de man. Hij is dan al vijf dagen kwijt en die zondag (28 maart) voor het laatst gezien bij het Deventer flatje.

De politie is al dagen in stilte met de zaak bezig; Özturks partner meldde de vermissing vijf dagen eerder, die zondagavond, al bij de politie.

Publiek dat die zondag in de buurt van de Lebuïnuslaan is geweest wordt opgeroepen eventuele camerabeelden te delen met de politie.

Turkse Kracht Apeldoorn

Ondertussen heeft voetbalvereniging Turkse Kracht Apeldoorn dan al een bericht op de Facebookpagina van de club geplaatst: dat een van hun leden, Ercan, vemist wordt.

Ercan speelde net als meerdere familieleden al sinds kinds af aan bij Turkse Kracht; hij staat er bekend als een ‘rustige jongen’.

Ook Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı, een landelijke stichting van Nederlands Turkse Vrijwilligers, deelt het bericht.

Er gaan wilde verhalen over wat er zou spelen; een omwonende vertelt dat er de laatste maanden erg veel aanloop was bij het betreffende huis.

Drugshandel, vermoedt hij. Ook anderen vertellen dat het al langer onrustig is in het buurtje.

Familie wil rust

De partner van Özturk wil niets kwijt over de zaak laat ze in een korte telefonische reactie weten. Een broer van de Apeldoorner wil evenmin iets zeggen over Ercan; de familie is emotioneel en wil met rust gelaten worden.

Özturk is met 1.70 meter vrij klein, heeft een fors postuur, kaalgeschoren hoofd en een lichtgetinte huidskleur.

Toen hij verdween droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek, zwarte schoenen, een donkerblauwe jas (merk Stone Island) en een zwart petje.

Bron: Nederlandse media