De Turkse minister van Financiën Nureddin Nebati heeft geprobeerd de burgers op een interessante manier te troosten over de verslechterende economie door te zeggen dat de crash van de lira zo erg is dat het niet erger kan worden.

De Turkse minister van Financiën en Financiën Nureddin Nebati heeft gezegd dat de lira tot zo’n dieptepunt is gezonken dat hij niet verder kan depreciëren.

“Ze wachten tot de dollar de 20 of 30 bereikt. Waarom zou dat gebeuren? De Turkse lira is op dit moment op zijn zwakste punt. Het kan nog erger, dus de burgers moeten zich ontspannen”, zei hij op 21 maart.

De minister maakte de opmerkingen tijdens een programma gehouden in het Şanlıurfa Archelogy Museum.

Hij beweerde dat de investeringen in Turkije blijven binnenstromen en dat ook in de toekomst zullen doen.

“Turkije is de plaats waar investeerders in de wereld naar uitkijken. Ik geloof dat de investeerders naar Turkije komen en dat ze dat op een serieuze manier zullen doen,” zei hij.

De minister betoogde dat het vertrouwen in de Turkse lira is toegenomen ondanks de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, en prees nogmaals de nieuwe regeling voor deposito’s in lira’s met bescherming tegen wisselkoersschommelingen.

“De [wisselkoers]volatiliteit heeft natuurlijk ook zijn weerslag op Turkije. Kijk naar de euro-dollarkoers; zoals je daar ziet, is er stijging en daling. De tegen wisselkoersen beveiligde deposito’s zullen worden voortgezet,” zei hij.

Bron: Turkse media