195 miljoen jaar oude megalodon fossielen gevonden in Turkije. (AA-Foto)

Enkele arbeiders die in een marmergroeve in de mediterrane badplaats Antalya in Turkije aan het delven waren, hebben fossielen ontdekt van een uitgestorven haai, de megalodon, die 195 miljoen jaar geleden leefde.

De fossielen van een van de grootste zeedieren die ooit hebben geleefd, werden gevonden op het oppervlak van een stuk marmer in een marmergroeve in het district Korkuteli van Antalya.

Later inspecteerde geologisch ingenieur Fuzuli Yağmurlu van de Suleyman Demirel Universiteit in de zuidwestelijke Isparta provincie van Turkije de fossielen en stelde vast dat de figuren werden gevormd door overblijfselen van een uitgestorven mosselachtige megalodon die 195 miljoen jaar geleden in het mariene ecosysteem leefde.

Een megalodon heeft een dikke mosselachtige dubbele schelp, zei Yağmurlu, eraan toevoegend dat de vorm van hun fossielen lijkt op die van een menselijk hart.

Yağmur Eren, een exportspecialist van de marmerfabriek, vertelde Anadolu Agency (AA) dat de arbeiders een andere afbeelding op het oppervlak van de steen hebben opgemerkt.

Eren zei dat het de eerste keer is dat ze zo’n incident in de marmergroeve hebben meegemaakt, eraan toevoegend:

“We zijn momenteel het marmer in de groeve hier aan het tentoonstellen.”

Bron: Sabah