De Turkse zakenman Acun Ilıcalı (C) kijkt naar de FA Cup-wedstrijd van Hull City tegen Everton

De Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı heeft een “voetbalrevolutie” beloofd bij zijn pas verworven Engelse Championship-ploeg Hull City.

In een interview met de Daily Mail, zei Ilıcalı dat hij altijd verliefd is geweest op het Engelse voetbal en dat het een droom was om een team te kopen.

De man achter enkele van de grootste realityshows van Turkije is door zijn Britse fans al de “Turkse Simon Cowell” genoemd.

“Ik ben het gelukkigst als ik mensen vermaak, dus Hull is mijn nieuwe doel om deze mooie mensen te vermaken,” vertelde hij aan de Daily Mail.

Ilıcalı zei dat zijn primaire doel bij Hull City was om de club terug naar de Premier League te brengen.

“Ik zou niet zeggen dat het in één jaar zal gebeuren, maar onze volledige concentratie zal vanaf volgend jaar op de Premier League liggen. Dat is het eerste doel, maar geloof me, als we naar de Premier League kunnen gaan, zullen we niet een van de favorieten zijn om te degraderen. Ons doel zal zijn om de top zes teams te duwen.”

Het volgende Leicester

Ilıcalı vestigde de aandacht op de transformatie van Leicester City in de Premier League en zei dat Hull City een vergelijkbaar potentieel heeft.

“Ik zou zeggen dat er niets is dat Hull niet heeft dat Leicester wel heeft. Ik heb veel waardering voor de prestaties van Leicester in de afgelopen jaren en ik kan zeggen dat wij de kandidaat zijn om het volgende Leicester te worden. Dit team heeft de potentie om trofeeën te winnen,” zei hij.

Hij zei echter dat het niet mogelijk is zonder de steun van de fans.

“Als de fans van Hull City naar de Premier League willen zoals wij, moeten we allemaal samenwerken. Fans zijn het belangrijkste onderdeel van dit team.”

Vooralsnog lijkt het erop dat de nieuwe eigenaar van Hull City de volledige steun heeft van de supporters, die hem een heldenontvangst gaven tijdens het FA Cup-duel van de club tegen Everton.

‘Voetbalrevolutie’

De 52-jarige Ilıcalı, de entertainer die hij is, zei dat hij een aantal gewaagde plannen heeft, die op het juiste moment bekend gemaakt zullen worden.

“Ik droom ervan een revolutie in de voetbalgeschiedenis te veroorzaken door de fans bij het spel te betrekken. Ik wil de fans bij de club betrekken zoals geen enkele club dat eerder in het wereldvoetbal heeft gedaan.”

Hij is ook van plan om de fanbase van Hull City in Turkije uit te breiden. Na zijn aankondiging van de overname op live tv in Turkije op oudejaarsavond, voegde het Instagram-account van de club meer dan 100.000 nieuwe volgers toe.

“Ik denk dat het een historische tijd gaat worden met Hull City en Turkije om de beste relaties te hebben,” voegde hij eraan toe.

Bron: Sabah