Foto: Acun Ilıcalı

De Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı heeft zijn overname van de Engelse Championship-ploeg bevestigd.

Ilıcalı deed de aankondiging tijdens een live Nieuwjaarsuitzending eerder vrijdagavond.

Volgens de Mirror had hij gehoopt de deal met de huidige eigenaars van Hull, de familie Allam, voor Kerstmis rond te hebben, maar de onderhandelingen konden niet op tijd worden afgerond.

Ilıcalı had het afgelopen januari voor het eerst over de aankoop van een Engelse club gehad.

“Ik koop misschien een club in Engeland. Het zou een van de kandidaten kunnen zijn om naar de Premier League te promoveren. Engeland heeft een andere sfeer en het zou een spannende ervaring zijn om in deze ambiance te zijn,” had Ilıcalı gezegd in een interview met een YouTube-kanaal.

Later in november bevestigde hij dat hij in onderhandeling was om de club uit East Yorkshire over te nemen.

“De liefde die ik in de stad zag, maakt me erg gelukkig.”

“De fans wachten op ons. Wij kijken er ook naar uit. De fans zijn erg blij dat wij het team gaan kopen. We willen samen met de fans succes behalen,” meldde de Mirror.

Hij voegde er vervolgens aan toe dat de kleuren van de club niet oranje en zwart zijn.

“Het is amber en zwart. Je moet dit niet verwarren.” In een duidelijk commentaar op de controversiële poging van de familie Allam om de club te rebranden als Hull Tigers.

Volgens berichten op zondag zou de mediamagnaat al aan de slag zijn gegaan met de reorganisatie van Hull City en zou de voormalige Georgische voetballer en trainer Shota Arveladze als nieuwe manager kunnen aantrekken.

Hull City staat momenteel onderaan in de EFL Championship, de Engelse tweede klasse, met 23 punten uit 24 wedstrijden.

Ilıcalı, een fervent voetbalfan, was mede-eigenaar van Fortuna Sittard in de Nederlandse Eredivisie, voordat hij in april jl. afscheid nam van deze club.

Hij is ook een grote fan van de Turkse Süper Lig-reus Fenerbahçe.

Bron: Sabah