Een 20-jarige Turkse jongeman ontwierp en bouwde zijn eigen auto, om er dagelijks mee naar zijn boerderij te rijden en weer terug. Hij voorzag zijn ontwerp naar wens van een aantal specifieke kenmerken.

Ali Özdemir vond op de markt geen enkele auto die voldeed aan zijn verwachtingen, en daarom besloot hij maar om er zelf een te ontwerpen, zo schrijft het Anadolu Agency (AA).

Özdemir is een hogeschoolstudent uit het dorp Suvermez in de Centraal-Anatolische provincie Nevşehir. Zijn creatie kostte hem TL 8.000 (Euro 1 137). “Ik had al jaren het idee om zelf een auto te bouwen. Van zodra ik genoeg geld bij elkaar had, heb ik het meteen gedaan,” zei hij.

Geen enkele andere auto had de specifieke kenmerken die ik wou, zegt Özdemir. “Ik heb de mijne van staal gemaakt. Eigenlijk heb ik mijn motorfiets omgebouwd. Er zit een motor van 10 pk in, en hij weegt ongeveer 300 kilogram. De auto haalt ongeveer 80 kilometer per uur op een vlakke weg.”

Volgens hem kan de auto tot vijf personen vervoeren. Hij gaf toe dat je er niet ver mee kan rijden, maar het ding voldoet voor zijn dagelijkse verplaatsingen.

En Özdemir is ambitieus: hij wil nog meer auto’s bouwen. “Ik wil een sportwagen en een terreinwagen. Als ik sponsors vind, kan ik aan de slag!”

Sabah

S.V.R.