Foto: Vechtpartijen in Beringen en Heusden-Zolder

De politie is in Heusden-Zolder en Beringen, gelegen in de Belgische provincie Limburg, gisteren minstens drie keer opgeroepen voor vechtpartijen tussen groepjes jongeren met Turkse roots.

Na een van die interventies werd een grote hoeveelheid lachgas in een auto gevonden. Bijna alle jongeren kreeg een coronaboete.

video

Gisterennamiddag rond 16 uur kwam de eerste melding binnen. Een samenkomst tussen meer dan 39 jongeren op de parking van ontmoetingscentrum Ons Huis in Berkenbos is geëscaleerd en resulteerde in een massale vechtpartij.

De politie van Heusden-Zolder was snel ter plaatse om orde te scheppen in de chaos.

“We schakelden de hulp in van de lokale politie van en de wegpolitie omdat het om zo’n grote groep ging”, aldus Heusdense politiecommissaris Kris Janssen.

“Er hing een gespannen sfeertje. Het ging om jongeren uit Beringen en Heusden-Zolder. In eerste instantie zorgden we ervoor dat de groepen uit elkaar werden gehaald. Niemand raakte gelukkig gewond.”

Foto: Bij een controle even na de massale vechtpartij werd in een auto een grote lading lachgas ontdekt.

Even na vechtpartij werd in de omgeving een bestuurder gecontroleerd. “Hij had meer dan tien flessen lachgas in zijn wagen. Of die persoon iets te maken had met de massale vechtpartij, is nog niet duidelijk. Dat zal later duidelijk worden na onderzoek.”

video

Bron: TT