İmams, muezzins en ander religieus personeel van Diyanet hebben van de regerende AKP-gemeente Zonguldak geëist dat het beroemde Kapuz-strand wordt aangewezen voor uitsluitend hun gebruik op een specifieke weekdag, meldde dagblad Sözcü op 5 juli.

Religieuze ambtenaren in dienst van het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken (Diyanet) hebben van een regerende burgemeester van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) geëist dat hij het gebruik van een populair strand in de noordelijke provincie Zonguldak gedurende één dag per week uitsluitend voor hun gebruik reserveert.

De eis kwam op een moment dat de gemeente Zonguldak voorbereidingen treft om het beroemde Kapuz-strand in de provincie open te stellen voor burgers.

Het strand is op dinsdag en donderdag alleen voor vrouwen toegankelijk en de rest van de week voor zowel mannen als vrouwen.

Tijdens een bezoek aan het strand om toezicht te houden op de werkzaamheden van de gemeente, zei burgemeester Ömer Selim Alan van Zonguldak dat hij de eis van het Diyanet-personeel in overweging zal nemen na een gesprek met het strandpersoneel, meldde dagblad Sözcü op 5 juli.

Diyanet kwam onlangs in het nieuws nadat het een overeenkomst had gesloten met een vijfsterrenhotel in het mediterrane Antalya voor zijn werknemers, waar een verblijf van één nacht tot ongeveer 1.000 Turkse Lira kost.

De Diyanet staat erom bekend dat hij het publiek aanmoedigt om luxe en praal te vermijden en krijgt via de staatsbegroting extravagante middelen toegekend.

Alleen al voor dit jaar heeft de Diyanet een begroting van bijna 13 miljard Turkse lira.

Bron: Sozcu