Şebnem Coşkun's foto van de Turkse duiker Şahika Ercümen tussen de plasticvervuiling in de Straat van Bosporus won de categorie Natuur en Milieu bij Pictures of the Year, Azië. (AA-foto)

Sebnem Coşkun, een Turkse fotojournaliste van Anadolu Agency (AA), heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Natuur en Milieu en de finalistenprijs in de categorie Fotograaf van het Jaar, Azië bij de Pictures of the Year (POY) Asia, een prestigieuze internationale wedstrijd.

Coşkun won de categorie Natuur en Milieu met haar foto van een duiker omringd door COVID-19 afval in de Middellandse Zee.

De foto van de Turkse duiker Şahika Ercümen werd vorig jaar genomen in de Straat van Bosporus om mensen bewust te maken van de plasticvervuiling in de zeeën.

Meer aandacht

Over haar foto zei Coşkun dat ze hoopt meer aandacht te vestigen op dit probleem “dat de verantwoordelijkheid en het probleem is van elk individu wereldwijd”.

Ze was ook finalist in de categorie Fotograaf van het Jaar, Azië voor haar fotoserie “Asielzoekers op weg om Europa te bereiken” en “Turkije’s COVID-19 Verhaal”.

“Ik heb de migranten in de noordwestelijke provincie Edirne gevolgd. Het is voor mij een groot genoegen om deze mensen een stem te geven en mijn professionele plicht te kunnen vervullen. Het proces was hetzelfde voor COVID-19,” zei ze.

Bron: Sabah