Een Turkse dichter uit Izmir, heeft zijn eigen record verbroken door het maken van een minuscuul boekje van 96 bladzijden dat in totaal 0.23 gram weegt. Het boekje zelf is 4 millimeter dik en 8 millimeter lang.

Ümit Yaşar Işıkhan, die de voorzitter is van de ‘International Association of Activist Artists’, had in het verleden al een wereldrecord gevestigd, door een boek uit te brengen dat 0.75 gram woog. Nu verpulverd hij zijn eigen record door de uitgave van zijn nieuwe boek.

Omgedraaid met pincet

Het boek met de titel “Sadness After Love“, werd geschreven met een lettertype van 0.3. “Dit is het kleinste, leesbare boek ter wereld. De bladzijden moeten omgedraaid worden met een pincet”, vertelde Işıkhan aan Anadolu Agency.

Işıkhan vertelde ook dat zijn vorige boek wordt tentoongesteld in het museum van miniatuurboeken in Baku, Azerbeidjaan en dat zijn nieuwe boek tentoongesteld zal worden in een wereldberoemd museum.

“Vorig jaar heb ik het boek verkocht voor één gram goud. Dit jaar is het nog niet zeker of ik het boek zal verkopen”, verklaarde hij.

Sabah