Een cowboy in Turkije: Man maakt van zijn liefde voor westerns een levensstijl

Een Turkse man heeft zijn voorliefde voor Westernfilms omgezet in een cowboylevensstijl, wat verbazing wekt bij degenen die hem zien.

Cumali Ozan reist samen met zijn “Native American” vriend met zijn paard en doet de hele tijd alsof hij een cowboy is.

Een 56-jarige Turkse man uit de zuidoostelijke provincie Adıyaman heeft zijn voorliefde voor Westernfilms omgezet in een cowboylifestyle.

Cumali Ozan leeft samen met zijn “inheemse Amerikaanse” vriend Talip Şimşek als een cowboy en reist met zijn paard in het dorp Karagüveç, wat verbazing wekt bij degenen die hem zien.

Ozan doet alsof hij als een cowboy spreekt en spreekt mensen aan met Amerikaanse namen. Hij zei dat hij van het geluid van de paarden houdt omdat hij zich dan in Chicago waant.

“Mijn goede vriend Talip heeft me vergezeld. Degenen die ons voor het eerst zagen waren verbaasd, maar ze zijn er nu aan gewend,” vertelde Ozan aan het door de staat gerunde Anadolu Agency.

Zeggend dat hij ’s morgens vroeg opstaat, op zijn paard stapt en zich kleedt als een cowboy, merkte Ozan op dat veel mensen hem aanspreken met “cowboy” in plaats van zijn naam.

“Als ik een winkel binnenkom, zeggen de mensen: ‘Welkom cowboy.’ Ik zeg: ‘Meneer Smith, heeft u dit of dat?'” zei Ozan.

Talip Şimşek zei dat hij zijn eigen kostuum heeft ontworpen na onderzoek naar indianen en dat ze hun video’s online uploaden.

Het ongewone duo uploadt hun video’s op sociale media en presenteert shows op verschillende evenementen.

Een dorpeling vertelde Anadolu Agency dat hij eerst schrok toen hij Ozan zag, maar nu kent iedereen hem als “de cowboy.”

Bron: Turkse media