Meerdere historische artefacten uit het Byzantijnse tijdperk werden dinsdag in beslag genomen tijdens een anti-smokkel operatie in de zuidoostelijke provincie Adıyaman. Men gelooft dat de artefacten daarvoor uit een orthodoxe kerk in de Noord-Turkse provincie Trabzon waren gestolen.

Foto: Adıyaman

Anti-smokkel en misdaadbestrijdingseenheden begonnen met de operatie in Adıyaman nadat ze informatie hadden verkregen dat verdachte I.Ö. op zoek was naar mogelijke klanten om illegaal gestolen voorwerpen te verkopen.

Er werden in totaal 9 kratten van verschillende groottes in beslag genomen tijdens de operatie. Daar zaten onder andere afbeeldingen van priesters en de Maagd Maria in, 4 metalen crucifixen die gebruikt werden in religieuze ceremonies en 8 verschillende metalen iconen.

Verdachte werd aangehouden

Verdachte I.Ö. werd ook aangehouden tijdens de operatie. De historische artefacten werden aan de museumdirectie van Adıyaman gegeven voor verder onderzoek.

Elk jaar worden er duizenden anti-smokkel operaties uitgevoerd in heel Turkije om de illegale verkoop van historische objecten tegen te gaan en het rijke culturele erfgoed van het land te beschermen.

Sabah