De gemeente Beyoğlu in Istanbul heeft eerder deze week een café in de wijk gesloten nadat een speeddate-evenement dat daar werd georganiseerd viraal ging op sociale media.

Pro-regeringsmedia hebben de afgelopen dagen het café als doelwit gekozen en het als “immoreel” bestempeld.

De gemeente Beyoğlu in Istanbul heeft het Sueno Cihangir café in de wijk gesloten nadat gebruikers van sociale media en pro-regeringskranten het speed-dating evenement dat daar plaatsvond als doelwit hadden gekozen.

De regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) bestuurt de gemeente.

In een gesprek met online nieuwsuitgever Medyascope verklaarde de eigenaar van de locatie dat er geen sprake was van een “partnerruil” evenement zoals beschreven op sociale media en dat het evenement werd georganiseerd door een zakelijke groep die het café huurde voor een sociale bijeenkomst.

De eigenaar uitte ook de mogelijkheid dat het kantoor van de gouverneur van Istanbul een richtlijn naar de gemeente heeft gestuurd.

Speeddaten is een sociale activiteit waarbij een groep mensen ongeveer 5-10 minuten chat om potentiële romantische partners te vinden.

Het doel is dat elke deelnemer elkaar snel leert kennen en beslist of ze een potentiële relatie willen.

De meeste pro-regeringskranten hebben het evenement voorgesteld als een “immorele” daad die “de Turkse jeugd corrumpeert”.

Deze roddelbladen richten zich vaak op sociale evenementen en individuen door hetzelfde nieuws op hetzelfde moment te laten circuleren.

Bron: Turkse media