Foto: Burak Soylu, verkleed als Spider-Man, praat met inwoners van Antalya, 14 april 2020

Spider-Man is een van de populairste personages die Marvel Comics ooit heeft voortgebracht, maar ondertussen is hij ook een echte superheld.

Deze keer is zijn werkterrein niet New York, maar de populaire Turkse badstad Antalya. Nu is zijn echte naam Burak Soylu.

In Turkije, dat net als de meeste andere landen getroffen is door het nieuwe coronavirus, heeft de bevolking de raad gekregen om thuis te blijven. Daarom trekt Soylu, verkleed als Spider-Man, de stad in om boodschappen te doen voor de inwoners.

Ook klimt hij over de balustrade van balkons om met inwoners te praten, selecteert hij groenten en fruit voor mensen die het minder breed hebben, en helpt lokale boeren met hun dagelijks werk.

Foto: Soylu poseert voor de camera in zijn Spider-Man-kostuum nadat hij boodschappen meebracht voor een koppel, 14 april 2020.

“Ik wil goed doen voor de gemeenschap. Dat is mijn superkracht. Daarom doe ik wat ik moet doen”, vertelt Soylu aan Anadolu Agency.

Foto: Soylu poseert in Spider-Man-kostuum op een tractor, Antalya, 14 april 2020.

De lokale bevolking is zeer tevreden met de nieuwe superheld. “Vandaag bracht Spider-Man ons brood en melk. Daarom houden we van hem”, aldus een inwoner.

Foto: Soylu, verkleed als Spider-Man, plukt groenten voor inwoners van Antalya die thuis moeten blijven, 14 april 2020.

Op 16 april werden in Turkije 125 nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van het nieuwe coronavirus. Dat brengt het totaal op 1.769. In een verklaring meldde het ministerie van Volksgezondheid dat in totaal 518.143 mensen getest zijn op het virus, waarvan 40.427 de dag voor de verklaring uitkwam.

Op 16 april waren 74.193 besmettingen gemeld, waarvan 4.801 besmettingen een dag voor de verklaring. Daarvan genazen 7.089 mensen. Ondertussen is het aantal besmettingen opgelopen tot 78.546, waarvan in totaal 8.631 zijn hersteld.

K.L.

(Bron: Sabah)