De ondernemingsraad van de Verenigde Staten en Turkije (TAİK) organiseert op 26 september de 9e editie van de Turkey Investment Conference in New York. Het beleggerscongres streeft ernaar Turkse opinieleiders, hooggeplaatste regeringsambtenaren en topmannen uit de bedrijfswereld samen te brengen met investeerders zodat de verstandhouding over investeringsmogelijkheden in Turkije verbeterd kan worden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zal normaal gezien aanwezig zijn op het beleggerscongres. Volgens verantwoordelijken van de TAİK zullen ongeveer vierhonderd investeerders het evenement bijwonen, waaronder minister van Financiën Berat Albayrak en minister van Handel Ruhsar Pekcan.

De ondernemingsraad van de VS en Turkije heeft de laatste tijd stappen ondernomen om de wederzijdse relatie tussen de twee landen te verbeteren.

‘Het is zeer belangrijk voor ons om een zo informatief mogelijke sfeer voor de investeerders te creëren. Zeker nu, het moment dat elke stap belangrijk is voor de wederzijdse relatie tussen de VS en Turkije’, zei Mehmet Ali Yalçındağ, voorzitter van de ondernemingsraad.

Ali Yalçındağ benadrukte dat het versterken van het aanzien van de Turkse Lira een van de voornaamste doelstellingen is van het evenement. Hij voegde eraan toe dat de Lira uit balans is gebracht op een onnatuurlijke wijze.

‘We zullen aantonen hoe de Turkse economie, dankzij haar sterkte en weerbaarheid, reeds verschillende moeilijkheden overwonnen heeft’, concludeerde Mehmet Ali Yalçındağ, voorzitter van de ondernemingsraad.

Grootste sponser

Turkish Airlines is de grootste sponsor van het beleggingscongres. Volgens verantwoordelijken van de TAİK zijn de andere sponsors voornamelijk Turkse toonaangevende bedrijven zoals TAV, TAI, Turkcell, Limak, Sabancı en Halkbank.

M.S.

Hurriyet