Turks president Erdogan

President Recep Tayyip Erdoğan gelooft dat het nieuwe coronavirus zich binnen 2 à 3 weken minder snel zal verspreiden in Turkije. Dat zei hij woensdagavond tijdens een televisietoespraak.

Hij sprak ook zijn vertrouwen uit dat het land het virus zo snel mogelijk zal overwinnen. Hij riep iedereen nogmaals op om zoveel mogelijk thuis te blijven en in zelfisolatie te gaan.

“We zijn voorbereid op elk scenario. Als we ervoor kunnen zorgen dat het virus zich binnen 2 à 3 weken minder snel verspreidt, komen we hier doorheen met zo weinig mogelijk schade”, klonk het.

Op woensdagavond waren er in Turkije in totaal al 44 mensen aan het nieuwe coronavirus bezweken. Ondertussen is dat aantal al opgelopen tot 75. In totaal waren er 1.872 bevestigde besmettingen. Er werden bijna 28.000 tests uitgevoerd. Erdogan meldde dat er nog 53.000 mensen thuis in observatie zijn, terwijl er 8.554 mensen in het ziekenhuis liggen.

Het nieuwe coronavirus dook in december voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit zijn minstens 172 landen en territoria getroffen. Officieel zijn er wereldwijd meer dan 400.000 besmettingen bevestigd, en zijn al meer dan 20.000 mensen aan het virus bezweken. Ook zijn er al meer dan 100.000 mensen genezen verklaard.

De meeste mensen ervaren slechts milde symptomen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde de uitbraak van COVID-19 tot pandemie.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)