Een 21-jarige vrouw, woonachtig in het zuiden van Turkije, heeft een record verbroken door 315 ‘şiş kebabs’ te eten in 46 minuten. Sis Kebab (foto hieronder) is een gerecht bestaande uit gemarineerde, gegrilde of geroosterde stukken vlees. Het is een traditioneel gerecht van Centraal-Aziatische oorsprong.

Ceren Yilmaz, een studente van 40 kilogram, nam deel aan een eetwedstrijd georganiseerd door een lokale restaurant en heeft deze ook gewonnen.

Ceren won 5.000 Turkse lira, een elektrische motorfiets en mag voor zes maanden gratis eten in het restaurant. “Mijn benen waren aan het trillen toen mijn 315e kebab aan het eten was, dus ben ik gestopt. Maar nu voel ik me beter”, zei Ceren tegen de journalisten. Na de wedstrijd kwam Ceren zo’n drie kilogram bij.

Yilmaz had het eerste record van het restaurant verbroken door 255 sis kebabs te eten in 23 minuten. De jonge vrouw besloot om terug mee te doen met de wedstrijd nadat haar record werd verbroken door Osman Aksöl, een voormalige worstelaar.

Hurriyet