Tv-presentatrice Müge Anlı huilde toen de moeder en haar oudste dochter hun verhaal vertelden in de laatste aflevering van haar programma, waarin ze onopgeloste misdaadzaken onderzoekt.

Een Turkse studente en haar moeder werden opgepakt door de politie toen het meisje bekende dat ze haar vader, die hen slecht behandelde, vermoord heeft. Ze deed dat in een populaire tv-show.

Foto: Abdullah Gazi Akbıyık

Abdullah Gazi Akbıyık (52) uit de westelijke provincie Afyonkarahisar was al sinds 18 januari vermist.

Zijn broers deden een beroep op tv-presentatrice Müge Anlı. Zij onderzoekt zogenaamde ‘cold cases’ in een populaire live show op de commerciële zender ATV. Daarop begon ze zijn familieleden uit te nodigen in de voorbije afleveringen, om de zaak-Akbıyık uit te klaren.

In de laatste uitzending, op 14 februari, waren de moeder en haar oudste dochter te gast. De dochter zit op de middelbare school.

Tv-presentatrice Müge Anlı, De moeder, Kıymet Akbıyık en dochter

 

De moeder, Kıymet Akbıyık, voelde zich, naarmate de uitzending vorderde, zichtbaar steeds ongemakkelijker en wilde met Anlı onder vier ogen praten.

“Na de uitzending kwam ze naar me toe met haar oudste dochter, en mooi meisje van middelbare schoolleeftijd. Ze bekenden dat het meisje haar vader die nacht had vermoord,” zei Anlı op 15 februari in een interview met lokale media.

Kort daarop kwam de politie aan in de tv-studio en arresteerde beide verdachten.

“Ze vertelden dat de man ’s avonds laat dronken thuiskwam. Hij dwong zijn vrouw een contract te tekenen. Hij sloeg haar zo hard dat het meisje dacht dat hij haar moeder ging vermoorden. Dus greep ze zijn pistool en schoot haar vader neer,” verklaarde Anlı. Later verbrandden ze het lijk in een broodoven.

Volgens de tv-presentatrice was het “de moeilijkste aflevering” uit haar carrière.

Hürriyet

S.V.R.