Ece Dağıstan

De beroemde Turkse pianist Fazıl Say en zijn vrouw, de pianiste Ece Dağıstan, hebben na kritiek uit conservatieve kringen een verklaring afgelegd waarin zij hun levensstijl verdedigen.

Het koppel “leeft als geliefden in twee aparte huizen,” hadden Ece Dağıstan en Fazıl Say gezegd in een interview.

Verschillende programma’s debatteerden over het huwelijk van het echtpaar na hun interview. Sommige critici verklaarden hun huwelijk onwettig vanwege hun besluit om nu en dan in aparte appartementen te wonen.

Foto: Ece Dağıstan en Fazıl Say

Dağıstan, zelf een professioneel pianiste, zei dat ze sinds haar 17e alleen woont, het huwelijk nooit als een levensdoel heeft beschouwd en altijd op zoek is geweest naar een formule van innerlijke rust en geluk.

Ondertussen troostte Fazıl Say volgelingen over de staat van hun huwelijk door te zeggen dat de scheiding van hun huizen betekent dat ze “twee keer per dag de liefde bedrijven,” een in elk appartement.

Soms lastig

“Het is waar dat we twee levens hebben, maar dat betekent niet dat we gescheiden levens leiden. Niemand heeft de ander iets opgedrongen in onze relatie, maar we brengen elke dag door tussen de twee plaatsen,” merkte Dağıstan op.

Dağıstan en Say nemen hun spullen nog steeds in rugzakken mee naar elkaars huis, zei de eerste, eraan toevoegend dat het soms lastig is, maar “de moeite waard is”.

“Deze critici zijn ertegen dat een vrouw onafhankelijk is en de baas is over haar levensstijl. Ze mogen weten dat het voor ons een juiste beslissing is.”

“Trouwens. Mijn sterrenbeeld is Ram….”, aldus pianiste Ece Dağıstan.

Bron: Turkse media