Hereniging van Ayla en de Turkse veteraan Süleyman, 60 jaar later.

Turkish Airlines (THY) sponsort Ayla, een film die het hartverscheurende verhaal vertelt over een Turkse sergeant die een 5-jarig meisje onder zijn hoede nam gedurende de Koreaanse oorlog.

Deze film bekroont hierbij een 60-jaar durende solidariteit en vriendschap met Zuid-Korea. Het verhaal van Ayla werd bekend door de documentaire, gemaakt door Choon Cheon in 2010 die handelt over de hereniging van oorlogsslachtoffertje Ayla en de Turkse veteraan Sergeant Süleyman in Istanbul, 60 jaar later.

Sociale verantwoordelijkheid

De assistent generaal manager belast met het marketing- en verkoopbeleid bij THY, is ervan overtuigd dat deze film een bijdrage zal leveren aan de jarenlange goede verstandhouding en de culturele uitwisselingen tussen Zuid-Korea en Turkije. Deze film is volgens de THY de drager van een boodschap van sociale verantwoordelijkheid en het bedrijf zal de verspreiding ervan ondersteunen met een reeks marketingcampagnes.

Turkse productie

De film is geregisseerd door Can Ulkay met een scenario van Yiğiy Güralp. De cast omvat  Çetin Tekindor (Sergeant Süleyman), İsmail Hacıoğlu, Kim Seol de jeugdactrice uit “Reply 1988” en de Koreaanse actrice Lee Kyung Jin (Ayla). De filmmuziek is van de gekende Turkse componist, Fahir Atakoğlu.

Oorlogsdrama

Het verhaal begint tijdens de Koreaanse oorlog, wanneer Sergeant Süleyman een klein meisje vindt op het slagveld. Het meisje is een oorlogswees en weet niet waar naar toe.  Süleyman neemt haar onder zijn hoede en geeft haar de naam ‘Ayla’. Ayla wordt het zonnetje van het regiment. Er ontwikkelt zich een vader-dochter relatie, maar wanneer de Turkse troepen Korea verlaten, moet Süleyman Alya achterlaten.

De film verschijnt in oktober tijdens het Zuid-Koreaanse Chuseok feest en belooft een hartverscheurend meesterwerk te zijn.

Sabah