De nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) heeft rechtstreekse vluchten ingelegd tussen de luchthaven van Esenboğa in Ankara en de internationale luchthaven Heydar Aliyev in Baku, Azerbeidzjan.

Vorige week werd een cocktailparty gehouden op de Heydar Aliyev-luchthaven ter gelegenheid van de allereerste vlucht. Nadir Hüseynov, de Azerbeidzjaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken, en Erkan Özoral, de Turkse ambassadeur in Azerbeidzjan, waren erop aanwezig.

“We zullen de banden tussen Ankara en Baku verder versterken. Rechtstreekse vluchten zullen ons dichter bij elkaar brengen,” aldus Özoral.

Turkish Airlines werd opgericht in 1933 en had toen vijf vliegtuigen ter beschikking. Vandaag kan ze rekenen op een vloot van 335 vliegtuigen (passagiers- en cargotoestellen) en vliegt ze op 308 bestemmingen in 124 landen (49 binnenlandse en 259 buitenlandse bestemmingen). Vorig jaar registreerde de maatschappij 75,2 miljoen passagiers, 10 procent meer dan in 2017. De maatschappij mikte op 74 miljoen passagiers in 2018 en 80 miljoen dit jaar.

Sabah

S.V.R.