Turkije mikt erop 1,5 miljoen gezondheidstoeristen naar Turkije te lokken. Daarnaast stelt Turkije zich eveneens als doel een bezoekersaantal van 1 miljoen toeristen te halen in de bekende Turkse thermen (wellness). Minister van gezondheid, Ahmet Demircan, hoopt daarmee, tegen 2023, ´s werelds tweede grootste speler te worden in de sector van het gezondheidstoerisme.

Demircan zei op 18 oktober tijdens een protocolceremonie: “We zullen het gezondheidscentrum worden van Europa, het Midden Oosten, Afrika en Rusland.”

Demircan en de minister van cultuur Numan Kurtulumus maakten handig gebruik van de ceremonie voor het promoten van het Turkse gezondheidstoerisme naar het buitenland toe.

De gezondheidssector als locomotief

Demircan in reactie op de bouw van verschillende nieuwe ziekenhuizen in Adana, Yozgat, Isparta en Mersin: “De gezondheidssector zal een locomotieffunctie vervullen in het Nieuwe Turkije, het Turkije van de toekomst. We hebben enkele doorslaggevende voordelen in ons land binnen de sector en krijgen tegenwoordig dan ook heel wat interessante opportuniteiten aangeboden. In 2016 verwelkomden we zo een 359,000 patiënten in onze publieke -, universiteits- en private gezondheidssituaties in het land. In de eerste helft van dit jaar telde men reeds 183,000 bezoekers. In termen van geothermaal potentieel bevinden we ons in de top 7 op wereldvlak. Ons doel is tegen 2023 de tweede grootste speler te worden op wereldvlak.”

Het gezondheidstoerisme is een van verschillende takken van het toerisme waar Turkije zwaarder op wil gaan inzetten in de toekomst op vlak van promotie. Ook het toerisme rond congressen en wintersporttoerisme krijgt meer aandacht.

Turkije bezit in totaal zo een 180 thermische waterbronnen, elk van een verschillende grootte.

Hurriyet