Turkije is de grootste toeristische bestemming geworden voor Oekraïense toeristen aangezien zo’n 75 procent van de 1.5 miljoen Oekraïense toeristen die reizen naar het buitenland, Turkije als bestemming kiezen, volgens een vooraanstaande toeristische organisatie.

De Organisatie voor Hotels van Turkije (TÜROB) zei op 11 april dat er een stijging van 48 procent ten opzichte van het voorgaande jaar was in het aantal Oekraïense toeristen dat Turkije bezocht in 2016, ondanks vele moeilijkheden die de sector heeft ondervonden.

 Meer dan 1 miljoen

“Deze groei wordt verwacht te blijven stijgen dit jaar”, zei de verklaring, die werd gegeven naar aanleiding van een belangrijke bijeenkomst van de sector in Oekraïne.

Meer dan 1 miljoen Oekraïense toeristen bezochten Turkije vorig jaar, waarvan meer dan de helft het Mediterraanse resort Antalya bezocht, wat een stijging van 82 procent is ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens het verslag.

Ongeveer 270.000 Oekraïense toeristen bezochten Istanboel in 2016 wat een stijging van ongeveer 7 procent is, voegde het toe.

Enkel identiteitskaart vereist

Andere topbestemmingen voor Oekraïense toeristen waren Israël, Kroatië, Montenegro, Griekenland, Bulgarije, Spanje, Egypte, Thailand, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten, volgens de mededeling.

In een poging om een duw te geven aan het toerisme, tekenden Turkije en Oekraïne recent een overeenkomst die hun burgers toelaat om naar elkaars land te reizen met enkel een identiteitskaart.

De overeenkomst werd getekend op 14 maart tijdens het bezoek van de Oekraïense Eerste Minister Volodymyr Groyman aan Ankara op uitnodiging van Eerste Minister Binali Yildirim.

Vrijstelling visa verlengd

TÜROB zei dat het aantal identiteitskaarten nog altijd zeer laag ligt en een dramatisch impact van de komst van bezoekers uit Oekraïne niet verwacht wordt dit jaar, en hij voegde eraan toe dat de vrijstelling van visa voor Oekraïense toeristen die Turkije bezoeken verlengd werd van 60 tot 90 dagen.

Turkish Airlines biedt een totaal van zes directe vluchten aan naar Oekraïne. Ongeveer 150.000 Turkse toeristen bezochten Oekraïne vorig jaar, volgens het verslag van de TÜROB.

Hurriyet