De bezettingsgraad van de hotels gaat jaar na jaar met 7,1 pct omhoog, meldt de Vereniging van Turkse hotelhouders. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Turkije lag vorige maand op 74,9 procent, zo liet de Turkse Hotelhoudersvereniging (TUROB) vorige woensdag weten.

Volgens het rapport van TUROB, gebaseerd op een enquête uitgevoerd door het onderzoeksbureau STR Global, ligt dat cijfer 7,1 procent hoger dan in juli vorig jaar.

De gemiddelde prijs per dag voor een kamer steeg ook met 11,9 procent tot €87,9 ($103) in dezelfde periode.

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar steeg de bezettingsgraad van de Turkse hotels met 15,7 procent, terwijl de inkomsten per beschikbare kamer met 25,2 procent omhoog gingen. Daarmee kan Turkije de grootste stijging van alle Europese bestemmingen op haar naam schrijven.

In de mededeling staat verder te lezen dat de bezettingsgraad in Istanbul, de stad met de meeste inwoners, met 8,7 procent is gestegen en uitkomt op bijna 80 procent, dankzij het toenemend aantal toeristen uit het Midden-Oosten.

De bezettingsgraad in Antalya, aan de Middellandse-Zeekust, kende ook een stijging tot 76,9 procent, tegenover 73,3 procent in juli vorig jaar.

Anadolu Agency

S.V.R.