Turkse boogschutters –  Mete Gazoz en Yasemin Ecem Anagoz – hebben dinsdag twee nieuwe records gevestigd op een internationale competitie boogschieten in de Poolse stad Legnica.

Gazoz behaalde met de recurveboog een score van 686 uit 720 punten in de categorie mannen. Hierdoor belandt de negentienjarige op de eerste plaats in de kwalificatie van de vijfentwintigste editie van het Europees kampioenschap boogschieten. De prestatie van Gazoz verbrak het vorige record van 685 punten, dat toebehoorde aan de Italiaanse boogschutter David Pasqualucci.

In de gemengde categorie mannen en vrouwen vestigden Gazoz en Anagoz een nieuw wereldrecord met de recurveboog van 1.348 punten.

De twee Turkse boogschutters hadden voor het kampioenschap in Legnica, Polen, deelgenomen aan een internationaal toernooi boogschieten (European Grand Prix) in de hoofdstad van Bulgarije, Sofia.

In Bulgarije scoorde Gazoz, samen met Gulnaz Busranur Coskun, 1.333 punten met de recurveboog in de jeugdcategorie en behaalden ze goud.

In hetzelfde toernooi won Gazoz ook de gouden medaille in de categorie voor mannen.

De negentienjarige Turkse boogschutter Mete Gazoz vertegenwoordigde Turkije op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Anadolu Agency

M.S.