Griekse en Turkse ministers van Toerisme willen gezamenlijk Egeïsche Zee promoten

Eerder deze week hield Turks minister van Toerisme Mehmet Nuri Ersoy een telefoongesprek met zijn Griekse collega Haris Theoharis. De ministers spraken over een eventuele samenwerking om de Egeïsche Zee te promoten voor toeristen.

In een tijd waarin de toeristische sector zwaar te lijden heeft als gevolg van de coronacrisis, hopen ze samen toch toeristen naar de Egeïsche Zee te lokken.

Ze richten zich dan vooral op Europese toeristen, van wie ze verwachten dat ze liever niet naar verre bestemmingen willen reizen en in plaats daarvan kiezen voor toeristische bestemmingen die dichter bij huis liggen. In een verklaring liet het Turkse ministerie van Toerisme weten dat de ministers de Egeïsche Zee als een veilige toeristische bestemming zien.

De beide ministers merkten ook op dat zowel in Griekenland als in Turkije het aantal besmettingen met COVID-19 in een dalende lijn zit, waardoor beide landen overwegen hun grenzen in juni weer open te stellen. De reisbeperkingen zouden dan ook opgeheven kunnen worden. Volgens de Turkse verklaring zijn beide ministers ook van mening dat elke mogelijkheid aangegrepen moet worden om gezamenlijk de Egeïsche Zee als toeristische regio te promoten.

Turkije bereidt zich voor op het toeristische seizoen. Daarom voert het land veel diplomatieke gesprekken en doet de overheid er alles aan om toeristen naar het land te lokken. Vorige week zei minister Ersoy dat hij begonnen is met telefoongesprekken met collega’s, om hen te informeren over het Turkse gezondheidssysteem tijdens de coronacrisis.

Ook stuurde hij brieven met een intentieverklaring naar een 70-tal landen waar Turkije een populaire toeristische bestemming is, zoals België, Nederland, Duitsland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Rusland.

Met de brieven gaf Ersoy informatie over veiligheidsmaatregelen en maatregelen op het gebied van gezondheid, en maatregelen die genomen zijn bij het openbaar vervoer of in de verschillende faciliteiten. Hij sloot ook een lijst bij van alle gezondheidsinstellingen op provinciaal en districtsniveau, en gaf ook mee hoeveel capaciteit er is.

K.L.

(Bron: Hürriyet)