Een klant probeert een speciaal ontworpen bruidsjurk met een masker in Ankara, Turkije, op 6 juni 2020

Het Turkse ministerie van Volksgezondheid zei op 2 mei dat bezoekers uit 16 landen en regio’s geen negatieve PCR-test hoeven voor te leggen als ze naar het land reizen.

Het gaat om Hongkong, China, Taiwan, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand, Zuid-Korea, Israël, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Letland, Luxemburg, Oekraïne en Estland, aldus het ministerie.

In een brief aan het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het ministerie van Volksgezondheid laten weten dat het besluit op 15 mei in werking treedt.

Alle passagiers die uit het buitenland komen, moeten de resultaten van een PCR-test van de laatste 72 uur voorleggen voor ze aan boord gaan.

Ondertussen is de eerste groep Oekraïense toeristen in de provincie Muğla aangekomen om hun twee weken durende vakantie in de districten Fethiye en Marmaris door te brengen.

Ongeveer 160.000 Oekraïners zullen naar Dalaman komen tijdens het vakantieseizoen volgens de boekingen, zei Cengiz Tuğrul Ayaz, de directeur-generaal van YDA Dalaman Luchthaven.

Bron: Hürriyet