De Recep Tayyip Erdoğan school voor gezondheidszorg werd zondag geopend in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Het instituut is de eerste hogeschool in het land voor gezondheidswetenschappen. 

Als uiting van dankbaarheid voor de Turkse steun kreeg het instituut de naam van de Turkse president. Volgens plaatselijk ambassadeur Olgan Bekar is de school ook het eerste instituut dat door het Turkse ministerie van gezondheid in het buitenland werd gesticht. Tijdens zijn eerste bezoek aan Somalië in 2011 riep Erdoğan de islamitische wereld op om Somalië te steunen en beloofde de president dat Turkije het land zou assisteren in haar wederopbouw. De hulp maakt dan ook deel uit van verschillende Turkse projecten die het land moeten ondersteunen.

foto: www.worldatlas.com
foto: www.worldatlas.com

Opleiding van 9 maanden in het Turks

De Somalische minister van buitenlandse zaken Abdurrahman Muhammed Huseyin zei dat het instituut het Somalische volk zal dienen en uitte ook zijn dankbaarheid voor de Turkse steun:

“Somalië zal de hulp nooit vergeten die Turkije aan het land heeft gegeven,” aldus de minister

Aanvankelijk zullen 300 studenten aan de hogeschool studeren. Het twee jaar durende programma zal lessen verpleegkunde, verloskunde en andere gezondheidswetenschappen bevatten. Studenten zullen ook een opleiding van negen maanden krijgen om de Turkse taal te bemachtigen.

Sabah