Turkije confisqueert Historische kunstvoorwerpen

In Turkije zijn bij anti-smokkeloperaties verschillende historische kunstvoorwerpen in beslag genomen.

In de zuidelijke provincie Mersin werden vijf mozaïekschilderijen in beslag genomen die geacht werden historische kunstvoorwerpen te zijn. Een verdachte werd gearresteerd.

Gendarmerie-eenheden schoten in actie na een tip over een verdachte die historische artefacten probeerde te verkopen in zijn werkplaats.

Tijdens de inval in het Yenişehir-district trof men ook een illegaal vuurwapen aan, samen met een oplader en 5 kogelhulzen.

De verdachte werd later door een rechtbank vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De schilderijen werden voor onderzoek overhandigd aan de provinciale autoriteiten.

In de zuidwestelijke provincie Muğla namen de gendarmerietroepen een zeldzame Griekse munt uit Athene (42 gr) in beslag.

Ook arresteerden zij zes verdachten tijdens een operatie in het Ortaca-district. Naar verluidt zijn er slechts 42 Griekse Atheense munten in de wereld. Deze dateren uit de 5e eeuw voor Christus.

Bij een anti-smokkeloperatie in de noordwestelijke provincie Ardahan, vonden gendarmerie-eenheden oude beelden van de Maagd Maria, Artemis en van een Viking.

Hurriyet

O.A.