De Ministerie van Voedselvoorziening, Landbouw en Veeteelt heeft de teelt van cannabis gelegaliseerd voor medische en wetenschappelijke doeleinden in 19 provincies buiten de eerder aangewezen gebieden, onder verschillende omstandigheden.

De nieuwe verordening geeft boeren de mogelijkheid om cannabis te kweken in de provincies Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, Izmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat en Zonguldak voor medisch en wetenschappelijk onderzoek.

Het is wel zo dat de cannabistelers eerst toestemming moeten krijgen van de overheid, die geldig zal zijn voor drie jaar en voldoen aan bepaalde regels die hen verbieden de plant als een psychoactieve drug te verkopen.

De telers zijn ook verplicht om het ministerie te voorzien van een schriftelijke overeenkomst waarin staat dat zij niet betrokken zijn geweest bij ongeoorloofde productie van cannabis of drugshandel. Volgens de nieuwe verordening, kan het ministerie het nummer van de teeltvelden verlagen of verhogen en zal de productie ten minste één keer per maand worden gecontroleerd.

Sabah