Distributie gratis gezichtsmaskers van start

De minister van Transport en Infrastructuur, Adil Karaismailoglu, meldt dat de overheid is begonnen met het distribueren van gratis beschermende maskers aan burgers tussen 20 en 65 jaar oud.

Maatregelen, ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplichten burgers dergelijke maskers te dragen op openbare plekken en bij gebruik van het openbaar vervoer.

De minister verklaart dat “de PPT (het postbedrijf van de Staat), in samenwerking met alle relevante ministeries en instituten, deze belangrijke opdracht aan het uitvoeren is.”

Terwijl andere landen moeilijkheden hebben hun voorraden op peil te houden wordt de vraag van deze maskers georganiseerd via de website van de PPT en de overheidssite voor onlineservices; e-Devlet.

5 maskers per week

Elke burger tussen 20 en 65 zal per week tot 5 maskers kunnen aanvragen. Om aan de vraag te voldoen heeft Turkije haar grondstoffen en industrie gemobiliseerd. Eerder meldde de minister van Defensie dat Turkije hierdoor in staat is 1 miljoen maskers, 5,000 overalls en 5,000 liter ontsmettingsmiddel te produceren per week.

Daarnaast heeft de minister van Onderwijs goedkeuring gegeven aan een plan om mondmaskers te produceren in technische scholen. De productiecapaciteit zal initieel 2 miljoen maskers per maand bedragen, die op termijn moet stijgen tot 10 miljoen.

Hurriyet

O.A