Regenval geeft enige verlichting voor bosbranden in Turkije

Het weer gaf Turkije op 7 augustus enige verlichting toen ambtenaren in de zuidelijke provincie Antalya zeiden dat de branden in de zuidwestelijke provincie onder controle waren na regenval.

Tot in de namiddag werd hevige regen verwacht in onder meer Manavgat, een van de meest door de branden getroffen gebieden.

De situatie bleef echter ernstig rond de toeristische trekpleister Muğla, waar ten minste drie wijken moesten worden geëvacueerd.

Van de 223 bosbranden die vorige week uitbraken, zijn er nog maar zes aan de gang, zei de Turkse minister van Land- en Bosbouw op 7 augustus.

De meeste branden zijn onder controle dankzij de toegewijde inspanningen van Turkse brandbestrijdingsteams, terwijl de branden in Köyceğiz, Kavaklidere, Milas, Yatağan en Cine in de zuidwestelijke provincie Muğla voortduren, evenals een brand in de stad Sutculer in Isparta, vertelde Bekir Pakdemirli aan verslaggevers.

Brandweerploegen zijn hard aan het werk om een thermische centrale en toeristische gebieden in Muğla te beschermen, waar aanvankelijk maar liefst 15 bosbranden uitbraken, voegde hij eraan toe.

De brand in Milas is momenteel “sluimerend en vormt geen significante bedreiging”, zei hij.

Bron: Hürriyet