Turkije’s grootste mobiele netwerkoperator Turkcell verkocht woensdag al haar aandelen van in het Nederland gevestigde telecommunicatiebedrijf Fintur.

Dit gebeurde nadat de aandeelhouders van Fintur hadden ingestemd met de overdracht van dochteronderneming Kcell aan Kazakhtelecom.

“De bindende overeenkomst met betrekking tot de overdracht van onze aandelen in Fintur aan de Zweeds-Finse Sonera Holding (andere aandeelhouder), werd ondertekend op 12 december 2018,” verklaarde Turkcell.

De verklaring werd gepubliceerd op het Turks informatieplatform KAP. De waarde van de transactie wordt geschat op ongeveer €350 miljoen. De transactie zal worden afgerond na de overdracht van Kcell aan Kazakhtelecom.

Winstgevendheid van Turkcell

CEO van Turkcell Kaan Terzioglu sprak van een “mijlpaal” voor het bedrijf dat zich focust op digitale diensten. “Deze transactie zal bijdragen aan de winstgevendheid van Turkcell. Het gaat hier over 65 miljoen euro extra nettowinst op de resultatenrekeningen,” haalde Terzioglu aan.

Fintur verkocht vorige woensdag al haar Kcell-aandelen (51%) aan Kazakhtelecom, een operator die wordt beheerd door de Kazachse overheid. Een overdracht van zo’n 700 miljoen euro.

Fintur verleent mobiele telecommunicatiediensten in Azerbaijan, Kazachstan, Georgië en Moldavië.

Anadolu