Onbekende lost schoten voor huis van Diyanet-vertegenwoordiger

Onbekende verdachten hebben schoten afgevuurd vóór de woning van een vertegenwoordiger van de Turks-islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB) in Duitsland. De grootste islamitische organisatie van het land maakte het nieuws zondag bekend.

De Turks-islamitische overkoepelende organisatie, DITIB, verklaarde dat de woonst van secretaris-generaal Abdurrahman Atasoy, in de zuidwestelijke stad Heilbronn, het doelwit was van een schietpartij.

De onbekend verdachte(n) vuurde(n) schoten af vóór het huis nadat Atasoy er arriveerde om zijn broer en zus te bezoeken. Ze sloegen nadien op de vlucht. Niemand raakte bij het incident gewond.

Heilbronn, Duitsland

Terreur in Hanau

“Na de terreur in Hanau, vijf bommeldingen DITIB-moskeeën, gebroken autoruiten van DITIB-vertegenwoordigers – waaronder ook de mijne – ontstaan er vermoedens dat deze acties gecoördineerd en gericht zijn tegen moslimvertegenwoordigers,” zei Atasoy op Facebook.

Atasoy zei in een gesprek met Anadolu Agency dat de lokale politie het incident niet serieus nam en pas ná een telefoontje van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in actie schoot.

“U bent niet de enige, doet u maar rustig. U moet wachten”. Zo beschreef Atasoy de noodoproep met de politie.

De politie kwam de volgende ochtend ter plaatse en vond vijf kogelhulzen op de grond. Er werd meteen een onderzoek gestart.

DITIB zei dat het toenemende aantal racistische aanvallen, gericht op mensen met een migratieachtergrond en hun religieuze en culturele instellingen, een groeiende zorg aan het worden is.

“Wij verwachten van de politie, het gerecht en de politici dat zij deze bedreigingen ernstiger nemen,” zei de groep in een verklaring.

De politie kwam pas de volgende dag ter plaatse

Westelijke stad Hanau

Op woensdagavond viel een Duitse terrorist twee cafés aan in de westelijke stad Hanau. Hij doodde negen mensen met een migrantenachtergrond, waaronder vier Turken. Er stierf ook één Bosniër, één Bulgaar, één Roemeen en een Duits – Afghaanse burger met dubbele nationaliteit.

Duitsland heeft in de afgelopen jaren een toename gezien van racisme en islamofobie, aangewakkerd door de propaganda van neonazistische groeperingen en het extreemrechtse Alternatief voor Duitsland (AfD).

Duitsland is een land met meer dan 80 miljoen inwoners en heeft na Frankrijk de grootste moslimbevolking van West-Europa. Van de bijna 4,7 miljoen moslims die het land telt, zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst.

Sabah
O.A.