Hadise hield een toespraak tijdens de conferentie in het Hilton Istanbul Bosphorus ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Meisje op 11 oktober.

De beroemde zangeres, die in België is geboren, gaf toe dat ze het slachtoffer was van racistische aanvallen toen ze in het buitenland woonde:

“Ik heb discriminatie ervaren in België. Het was geen constante zaak, maar ik heb de uitdrukking ‘vuile Turk’ vaak gehoord.”

Hadise woonde de conferentie “Kız çocukları dünyayı değiştirir” bij. De beroemde zangeres, die als spreker deelnam aan het evenement onder leiding van journalist Jekta Kopan, sprak over gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

Hadise beantwoordde de vraag “Hoe denkt u over gelijkheid tussen mannen en vrouwen?” met een voorbeeld uit haar eigen beroep: “Als wij vrouwen een liefdesscène in de clips opnemen, krijgen we een negatieve reactie. Vrouwen en mannen zijn voor mij gelijk. Als ik op een dag kinderen heb, zal ik ze op dezelfde manier behandelen.”

Gescheiden

De Belgisch-Turkse zangeres Hadise laat de kranten in Turkije weer vollopen. Amper vijf maanden na haar huwelijk met een rijke ondernemer is ze alweer gescheiden, schrijft Dag Allemaal.

In april trouwde Hadise Açikgöz (36) met Mehmet Dinçerler (34). Nu zijn ze alweer gescheiden. Haar advocaat verklaarde de scheiding zo: “De toenemende psychologische druk van haar echtgenoot Mehmet Dinçerler haalde mijn cliënte onderuit. Niet alleen in haar privéleven, maar ook als artiest.”

Mehmet zou jaloers geweest zijn en kon naar verluidt niet verdragen dat Hadise in sexy jurkjes met diep decolleté optrad. Het was opvallend dat Hadise sinds ze samen was met Mehmet zich steeds bedekter begon te kleden.

Hadise lichtte haar fans via Twitter in. Daar schreef ze: “Ik heb de echtscheiding aangevraagd omdat we het niet eens raakten over bepaalde zaken. Ik wens Mehmet het beste in zijn leven.”

Volgens bronnen in Turkije zou Hadise alle juwelen die ze van Mehmet kreeg, moeten teruggeven. De Turkse roddelpers beweert trouwens dat Mehmet een andere relatie heeft. Met een man.

Bron: Turkse media