Een ontroerend verhaal uit Turkije. Daar heeft een trouwe hond bijna een week lang voor de deur van een ziekenhuis gewacht, in de hoop dat haar baasje weer naar buiten zou komen.

Voor het ziekenhuis van Trabzon, aan de Zwarte Zee, heeft de hond Boncuk elke dag trouw op zijn baasje gewacht. De eigenaar lag een week in het ziekenhuis.

“Elke ochtend rond 9 uur kwam de hond naar hier. Hij bleef hier wachten tot ’s avonds en vertrok dan weer. Hij kwam nooit binnen,” zegt Muhammet Akdeniz, een bewaker van het ziekenhuis.

Op 14 januari werd zijn baasje Cemal Şentürk erg ziek en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Boncuk is de ambulance gevolgd naar het ziekenhuis. Vanaf dat moment wachtte het beest daar dus elke dag buiten op hem.

De eigenaar van de hond, Cemal Senturk, werd op 14 januari opgenomen in het ziekenhuis in het Noord-Turkse Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee.

“Elke keer dat we Boncuk terug naar huis brachten, slaagde hij er zelf in om buiten te geraken en de weg naar het ziekenhuis terug te vinden,” zegt Şentürks dochter Aynur Egeli.

Şentürk zelf was heel blij telkens hij hem zag vanuit zijn ziekenhuiskamer. “Soms deed ik mijn raam open en riep ik hem bij zijn naam.”

Toen Şentürk uiteindelijk in een rolstoel het ziekenhuis mocht verlaten, zorgde het ziekenhuispersoneel ervoor dat de twee ter plekke herenigd werden.

De hond heeft daar vervolgens dagenlang gezeten, melden lokale media. Volgens een beveiliger van het ziekenhuis kwam Boncuk iedere dag om 9.00 uur aangelopen, en bleef ze voor de ingang van het ziekenhuis wachten tot het donker werd.

Ze ging niet naar binnen, maar was wel erg alert, vertelt de beveiliger. “Telkens als de deur open ging, stak ze haar hoofd naar binnen om te kijken of haar baasje al naar buiten kwam.”

Volgens de beveiliger was het hele ziekenhuis dol op de hond. “Ze deed niemand kwaad en zat heel braaf te wachten.”

“Honden houden van aandacht. Hij is al negen jaar bij mij. Ik heb hem zo gemist,” aldus Şentürk met Boncuk in zijn armen.

Bron: Hürriyet

S.V.R.