De stranden van Oludeniz bruisen van de natuur en het paragliden

De idyllische stranden van Ölüdeniz in Turkije zijn bekend om hun geschiedenis, schoonheid en sportactiviteiten waar de koele, heldere wateren van de Egeïsche Zee de Middellandse Zee ontmoeten.

Elk jaar bezoeken duizenden toeristen Oludeniz in het vakantieoord Fethiye in de provincie Mugla met haar mooie landschappen, turquoise zee en eco-vriendelijke stranden.

De berg Babadağ nabij de kustlijn is een geliefde bestemming voor paragliders. Op de top zijn er vertrekbanen ter hoogte van 1900 meter.

Paragliders kunnen een adembenemende vogelzicht krijgen op de natuur met haar volle, groene bomen en de diepe, blauwe zee.

Oludeniz heeft ook de propere stranden Kumburnu en Belcekiz die beiden gecertificeerd zijn als ecologisch vriendelijke stranden.

Oludeniz bewondert haar bezoekers ook met haar antieke geschiedenis. Oludeniz werd “het land van licht en zon” genoemd door de Lyciërs twee millennia geleden.

Ze biedt haar bezoekers de mogelijkheid om geschiedenis op te snuiven en te genieten van zon en zee.

Alim Karaca, de burgemeester van Fethiye, zei dat elk jaar de Oludeniz Air Games worden gehouden, een van de grootste luchtspelfestivals ter wereld.

“We verwelkomden 1200 atleten uit 73 landen het afgelopen jaar,” zei hij.

Erdal Akkus, een paraglider in Babadag, zei dat mensen kunnen genieten van het prachtige zicht op de Oludeniz niet enkel vanop het land maar ook vanuit de lucht.

Omer Ali Kaya, een toerist die naar Fethiye kwam, zei dat hij een prachtig zicht had tijdens het paragliden.

“Het water van de Oludeniz was kalm, ondiep en proper,” zei Kaya.

Hurriyet

T.A.