Foto: Een toeriste geniet van het zicht in Fethiye, Turkije

Vakantiegangers die met de bus vanuit Europese landen naar Turkije reizen, hebben steeds meer de voorkeur gekregen door de hoge prijzen van vliegtickets.

Reizigers klagen over de stijgende prijzen van vliegtickets tijdens het vakantieseizoen en wenden zich tot busreizen als alternatief.

Busmaatschappijen organiseren tijdens het zomerseizoen dagelijks tussen de 80 en 100 vluchten van Istanbul naar veel Europese landen.

Aysel Demirkurt, de manager van een bedrijf dat passagiers naar Duitsland vervoert vanaf de Grand Istanbul Bus Terminal, zei:

“Onze ticketprijzen zijn 100 euro van Istanbul naar München en 160 euro naar Dortmund. Omdat het het aankomstseizoen is vanuit het buitenland, variëren de ticketprijzen voor Istanbul tussen 130 en 175 euro.”

“We passeren zonder te wachten bij de douane”.

Ticketprijzen naar de Balkan beginnen vanaf 40 euro, terwijl degenen die naar verschillende steden in Duitsland reizen tussen de 100 en 160 euro betalen, afhankelijk van de stad waar ze naartoe gaan.

Meryem Ünle, een werknemer van het bedrijf dat passagiers naar Europa vervoert, zei:

“Omdat we geen vracht vervoeren, passeren we zonder bij de douane te wachten. Daarom heeft het ook de voorkeur. Passagiers geven de voorkeur aan de bus vanwege de hoge vliegtuigprijzen.”

“Prijzen zijn gunstig”

Haydar Şeker, een passagier die van Istanbul naar Duitsland reist, zei dat hij al 32 jaar in Duitsland woont en zei:

“Ik reis liever met de bus omdat ik paniekaanvallen heb. Ik heb veel in het vliegtuig gezeten, het is niet zo comfortabel als de bus. De reis duurt 36-40 uur. We stoppen op 4 plaatsen tijdens de reis. Ik vind de prijzen gunstig.”

Bron: Turkse media