Vorig jaar spendeerden hongerige toeristen meer dan 4,5 miljard euro aan eten en drinken in Turkije, volgens informatie van de Turkse Instituut voor de Statistiek (TurkStat).

Turkstat gaf aan dat de totale toeristische uitgaven 205 miljard euro bedroeg, waarvan ongeveer 33,5 miljard werd besteed aan pakketreizen. Eten en drinken namen de grootste percentage met 47,5 miljard euro, gevolgd door internationaal vervoer die goed was voor 30,7 miljard euro. Huisvesting bracht op haar beurt 2,3 miljard euro op.

Grote trekpleister

De Turkse keuken is een grote trekpleister voor “foodie” toeristen, die enkel naar Turkije komen om de talrijke gerechten te proberen, zoals de Iskender Kebab, Cigköfte en natuurlijk Baklava. Başak Türkoğlu, de Turkse ambassadeur van Maleisië vertelde dat ze eten ziet als een manier om de banden tussen de landen te stimuleren en dat veel Maleisische toeristen zeer gesteld waren op Turkse gerechten.

“Er is een grote markt. We hebben restaurants die op een zeer elegante manier eten presenteren en zeer degelijke Ottomaanse en traditionele Turkse gerechten aanbieden”, zei Türkoğlu.

Sabah