Turkse warmwaterbronnen populair bij Russische bezoekers

De warmwaterbronnen in het noordwesten van Turkije trekken veel Russische vakantiegangers aan, die op zoek zijn naar een manier om gezondheidsproblemen te genezen.

Vooral bij mensen met reuma, huid- en metabolismeaandoeningen is de provincie Yalova populair. Zij komen genieten van de warmwaterbronnen.

“Russische toeristen hebben veel belangstelling voor onze faciliteiten. We hadden 20 tot 25 procent meer Russische bezoekers [in 2019] dan het jaar daarvoor,” zegt Ümit Gürbüzoğlu, afgevaardigd bestuurder van de afdeling Thermale Warmwaterbronnen van het ministerie van Volksgezondheid in een interview met Anadolu Agency.

“In 2019 hadden we 3500 Russische bezoekers, tegenover 2500 uit het Midden-Oosten,” zegt Gürbüzoğlu.

“Deze vorm van toerisme is heel populair, vooral in de winter.” Het is een genot om buiten te kunnen zwemmen terwijl het sneeuwt, zegt hij.

Russische reisgidsen die het naar hun zin hadden in Yalova hebben de bestemming aangeraden bij anderen, zegt Gürbüzoğlu, die uiteraard hoopt op nog meer bezoekers in 2020.

Valeriya Dobrotina, een Russische toeriste, zegt dat ze via sociale media over Yalova had gehoord.

“Mijn vrienden zijn hier al eerder geweest en zij hebben het me aangeraden. Ik heb er echt van genoten en wil nog eens terugkomen.”

Kristina Basinskaya, een andere Russische, zegt dat het warme water haar goed doet.

Bron: Hürriyet

S.V.R.